Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Мохамед Салах загатва за раздяла с Ливърпул след края на сезона

29 август 2024, 17:10 часа • 671 прочитания

Въпреки че се опитваше да омаловажи спекулациите за бъдещето си, звездата на Ливърпул Мохамед Салах разкри какво следва за него на "Анфийлд". Египтянинът е един от тримата звездни играчи на мърсисайдци, чиито договори навлизат в заключителната година, заедно с тези на Трент Александър-Арнолд и Върджил ван Дайк. Триото остава изключително важно за отбора и в новата ера под ръководството на Арне Слот. От началото на сезона Салах демонстрира върхова форма, допринасяйки с два гола и асистенция в първите два мача от Висшата лига.

Салах подсказва за възможно напускане на Ливърпул

Това накара привържениците на "червените" да бъдат по-нетърпеливи от всякога за актуализация на ситуацията с договора на 32-годишния играч. И Салах предостави такава, въпреки че тя не е непременно това, което феновете се надяваха да чуят.

"Преди сезона просто си казах: "Остава ми една година, нека просто да ѝ се наслаждаваме и да не мислим за договора", заяви Салах пред Sky Sports преди срещата на Ливърпул с Манчестър Юнайтед този уикенд. "Не искам да мисля за следващата година или за бъдещето, просто искам да се насладя на последната година и да видим. Най-важното нещо е да приемам всеки ден поотделно и просто да съм благодарен, че съм тук."

Важно е да се уточни, че под "последната година" Салах изглежда има предвид последната година от договора си, а не конкретно последната си година на "Анфийлд". Коментарите му не изключват още едно удължаване, подобно на това, което подписа през 2022 г. Но дори и след като тази неяснота е изчистена, тонът, който задава, все още подсказва, че може би обмисля напускане в края на сезона. Салах остави вратата открехната, но вече не може да се отрече, че тя съществува и се очертава все по-голяма.

Разбира се, ще трябва да има воля и от двете страни, за да се уреди подновяването на договора. Но Салах продължава да се представя на абсолютно най-високо ниво и мисълта Ливърпул да го загуби ъвсем не е приятна. Може би феновете просто трябва да приемат думите му и да се насладят на този сезон, независимо дали ще се окаже последен.

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес