Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Мишел Платини: Футболът не принадлежи на Олимпийските игри

23 юли 2024, 15:51 часа • 578 прочитания

Олимпийските игри в Париж наближават с пълна сила, а церемонията по откриването е насрочена за този петък. Действието във френската столица ще започне преди това, като олимпийският отбор по футбол на Франция начело с Тиери Анри ще изиграе откриващия мач от груповата фаза срещу САЩ в сряда. Иконата на френския футбол Мишел Платини обаче няма намерение да следи представянето на отбора.

Безмислено е, твърди френската легенда

"Не се интересувам от олимпийския футболен отбор на Франция", заяви Платини. Трикратният носител на Златната топка смята, че футболът няма място на Игрите, като се има предвид, че той не е олимпийски спорт. Според него футболът бил въведен, защото това е спортът, който пълни стадионите и привлича най-много зрители. Платини, който беше президент на УЕФА между 2007 и 2015 г., също спомена, че ФИФА никога не е искала най-добрите играчи в световния футбол да участват в Олимпийските игри, което означава, че държавите, които участват, могат да доведат само отбори B, C, D..."Това е безсмислено", възкликна той.

Мишел Платини

Въпреки че Олимпийските игри са един "красив спортен момент", Платини подчерта, че те не са най-важното футболно състезание. След като донесе олимпийския огън на Зимните игри във Франция през 1992 г., Платини призова Зинедин Зидан да последва стъпките му за церемонията по откриването в петък в Париж. Вече стана ясно, че рапарът Снуп Дог ще бъде един от носителите на олимпийския огън.

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес