Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Манчестър Сити започна защитата на титлата с победа в дербито срещу Челси (ВИДЕО)

18 август 2024, 20:27 часа • 1633 прочитания

Шампионът на Висшата лига за сезон 2023/24 Манчестър Сити започна защитата на своята титла с категоричен успех над Челси с 2:0 в двубой от първия кръг на английското първенство. На Стамфорд Бридж” Ерлинг Холанд изведе "гражданите" напред в 18-ата минута. В заключителните моменти от редовното време Матео Ковачич подпечата победата на тима си.

Сити подчини Челси, Холанд се разписа

Срещата стартира в спокойно темпо, а опасните положения липсваха. При първата по-интересна ситуация падна и гол. В 18-ата минута Силва намери Холанд, който със самочувствие откри резултата. Малко по-късно Де Бройне остана на сантиметри от удвояване на аванса. В 37-ата минута Роберт Санчес демонстрира класата си, за да отрази мощен шут на Жереми Доку.

ОЩЕ ОТ ВИСШАТА ЛИГА: Арсенал тръгна уверено във Висшата лига, Брайтън громи, 10 от Нюкасъл устискаха победата (ВИДЕО)

Манчестър Сити

По един отменен гол за двата отбора

В края на първото полувреме нескопосано спасяване на Едерсон можеше да коства много на "гражданите". Джаксън, който прати топката в мрежата, обаче се намираше в положение на засада. След почивката Де Бройне и Холанд пропуснаха да се разпишат. В 62-рата минута бразилският страж на Сити се намеси при изстрел на Джаксън.

Ковачич сложи точка на спора

180 секунди по-късно попадение на гостите бе отменено заради фал в атака на Ерлинг Холанд. В 77-ата минута претенции за дузпа от играчите на Челси не бяха уважени. В заключителната фаза на сблъсъка Матео Ковачич сложи точка на спора. Хърватинът матира Санчес с хубав шут за крайното 0:2.

ОЩЕ ОТ ВИСШАТА ЛИГА: Арне Слот дебютира с победа срещу новак, Мохамед Салах над всички за Ливърпул (ВИДЕО)

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес