Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Манчестър Сити пред изключване от Висшата лига, след като обвиниха клуба в 115 измами

13 септември 2024, 15:13 часа • 1724 прочитания

В началото на 2023 г., след продължително разследване, кралете на английския футбол Манчестър Сити откриват, че ще бъдат обвинени в предполагаеми парични нарушения. Обвиненията срещу тях датират от 2009 г. - малко след като шейх Мансур пое клуба. Сити са обвинени, че не са предоставили точна информация за цялостните си финанси, както и за плащанията на играчите и мениджърите. "Гражданите", които през миналия сезон влязоха в историята, печелейки четвърта поредна корона на Острова, отричат да са извършили каквото и да било нарушение и защитават тезата си в рамките на независимо разследване.

Започва делото на века срещу Манчестър Сити

Известно време се съобщаваше, че изслушването на Сити по ФФП ще започне през септември и ще приключи до края на календарната година, а сега стана ясно, че процедурата ще започне в понеделник, 16-ти. След като бъдат представени, изслушани и разгледани всички съответни доказателства и аргументи, ще бъде взето окончателно решение. Говори се, че Сити може да бъде наказан с отнемане на точки, с големи глоби или дори с изваждане от Висшата лига.

Манчестър Сити

Също така се предполага, че Сити може да избегне всякакъв вид наказание, тъй като се бори да изчисти името си. Процесът ще продължи поне 10 седмици, като решението се чака в края на година или в началото на януари месец. Ще последва обжалване от Сити, защото няма как клубът да бъде оправдан по всички 115 обвинения. До края на сезона в Англия или най-късно идното лято ще има окончателен резултат.

ОЩЕ: Холанд постави условие на Манчестър Сити, което не се понрави на ръководството

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес