Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ливърпул с втора поредна победа във Висшата лига, „мърсисайдци“ сгазиха Нотингам (ВИДЕО)

29 октомври 2023, 18:08 часа • 1508 прочитания

Ливърпул записа втората си поредна победа във Висшата лига, след като победи Нотингам Форест с класическото 3:0 в мач от 10-ия кръг на английското първенство. По едно попадение за тима на Юрген Клоп реализираха Диого Жота, Дарвин Нунес и Мохамед Салах. В предния кръг „мърсисайдци“ се наложиха над Евертън в дербито на Ливърпул.

Жота и Нунес изведоха Ливърпул напред

Ливърпул стартира по-активно срещата и създаде няколко добри ситуации за гол, но футболистите на Юрген Клоп така и не успяха да преодолеят вратаря на гостите. Натискът на „мърсисайдци“ продължи и след малко повече от половин час игра домакините поведоха. След разбъркване в наказателното поле на Форест топката попадна в краката на Диого Жота, който без проблеми се разписа.

Няколко минути след това Ливърпул реализира втори гол. Доминик Собослай навлезе в пеналта на Нотингам и подаде успоредно на голлинията към Дарвин Нунес, който от близко разстояние нямаше как да сгреши.

Мохамед Салах довърши Нотингам Форест

Three goals and three points 🙌

Posted by Liverpool FC on Sunday, October 29, 2023

След почивката оборотите на терена спаднаха и двата тима рядко стигаха до нещо по-интересно пред вратата на съперника. В крайна сметка Ливърпул успя да направи преднината си класическа в 77-ата минута. Собослай намери отлично Салах в предни позиции. Стражът на Форест тръгна напред, но се размина с топката и египтянинът оформи крайното 3:0.

След успеха си Ливърпул излезе временно на третото място в класирането във Висшата лига преди дербито на Манчестър между Сити и Юнайтед. „Мърсисайдци“ имат в актива си 23 точки. Лидер е Тотнъм с 26, а вторият Арсенал е с 23. При успех на „гражданите“ срещу „червените дяволи“ тимът на Пеп Гуардиола ще излезе втори с 25 точки. Нотингам Форест пък е на 16-та позиция с 10 пункта.

Висша лига, Х кръг

Уест Хем – Евертън 0:1

Астън Вила – Лутън 3:1

Брайтън – Фулъм 1:1

Ливърпул – Нотингам Форест 3:0

Преди дни стана ясно, че искан от Юнайтед се доближава до Ливърпул.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес