Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Изненадваща оферта към Юрген Клоп: Кой национален отбор се прицели в Нормалния?

11 юли 2024, 17:22 часа • 904 прочитания

От националния отбор на САЩ определиха Юрген Клоп като основна цел в търсенето на нов мениджър, който да замени Грег Берхалтер. Вторият сезон на Берхалтер начело на тима приключи тази седмица след отпадане в груповата фаза на Копа Америка на родна земя. Новината за напускането му дойде само година след като отново пое ролята на треньор на мъжкия национален отбор на САЩ.

Клоп и САЩ: Възможна ли е сензационна сделка за националния отбор?

Медии на Острова споделят, че е осъществен първоначален контакт с Юрген Клоп относно възможността да замени 50-годишния специалист, тъй като отборът се готви за Световното първенство през 2026 г. САЩ ще бъдат съвместни домакини на турнира с Канада и Мексико и ще се стремят да надградят над отпадането на осминафиналите на Мондиала в Катар.

САЩ отбор

Ще приеме ли Клоп това ново предизвикателство?

Клоп напусна Ливърпул в края на сезона във Висшата лига, с което приключи един преобразяващ период на "Анфийлд". За 9-те години на германеца в мърсисайдския клуб те спечелиха титлата за първи път от 30 години, а също така донесоха и короната в Шампионската лига.

57-годишният специалист намекна, че възнамерява да си вземе почивка от мениджърството, тъй като "нямал сили". Преминаването към международния футбол обаче би било различно предизвикателство, с по-малко ангажираност отколкото на клубен треньор.

Юрген Клоп

"Сега сме фокусирани върху работата с нашия спортен директор Мат Крокър и използването на неговия опит на най-високо ниво в спорта, за да гарантираме, че ще намерим правилния човек, който да поведе САЩ в нова ера на успехи на терена", заяви президентът на американския футбол Синди Парлоу Коун.

ОЩЕ: Копа Америка 2024: Пълна програма | мачове | отбори | резултати

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес