Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Илкай Гюндоган напусна Манчестър Сити, за да се завърне година по-късно (ВИДЕО)

23 август 2024, 13:40 часа • 722 прочитания

Немският полузащитник Илкай Гюндоган отново е играч на Манчестър Сити. Халфът прекара последната година в Барселона, но избра да напусне "Камп Ноу" и отново да подпише контракт с шампиона на Англия - едва 12 месеца след като напусна като свободен агент.

Илкай Гюндоган напусна Барселона и се завърна в Манчестър Сити

В края на сезон 2022/2023 договорът на Гюндоган с Манчестър Сити изтече и не бе подновен. Впоследствие той премина със свободен трансфер в Барселона. След един сезон при каталунците халфът реши да си тръгне и да се завърне в Сити.

Гюндоган си тръгва от "Камп Ноу" заради финансовата ситуация в клуба

При сбогуването си с феновете на Барселона Гюндоган разкри, че една от причините за напускането му е финансовото състояние на каталунците. "Тръгвам си в трудна ситуация, но ако моето напускане може да помогне на клуба финансово, това ме натъжава малко по-малко", написа той.

Винаги съм искал да играя в Барса и съм много благодарен за спомена и преживяването, които ще помня цял живот. Пожелавам ви всичко най-добро за сезона и за бъдещето. Феновете заслужават този голям клуб да се върне към най-добрите в света", написа Гюндоган към феновете на Барса.

ОЩЕ: 10-те най-големи трансферни провали във футболната история

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес