Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Гюндоган се завръща в Сити: Гуардиола чака стария си капитан с отворени ръце

21 август 2024, 14:24 часа • 417 прочитания

Дните на Илкай Гюндоган в Барселона изглеждат преброени. Напускането му на клуба е въпрос на време и изглежда, че дестинацията му отново е Манчестър Сити. След като 33-годишният германец не попадна в плановете на новия наставник на каталунците Ханзи Флик, от ръководството го насърчават да напусне, за да спестят от заплатата му (22 млн. долара). По всяка вероятност той ще се завърне в Манчестър, където прекара седем сезона, преди да напусне, за да сбъдне мечтата си да играе за Барселона.

Завръщането на Гюндоган в Сити е игурно 

Според испанското издание "Cadena Ser" Гюндоган лично се е обадил на Пеп Гуардиола, за да изрази желанието си да се завърне при "гражданите". Отговорът на Гуардиола: той с удоволствие би го приел отново под свое ръководство. Съобщава се също, че испанският треньор е дал зелена светлина на клуба за завръщането му.

Илкай Гюндоган

Агентът на Гюндоган вече води преговори с Манчестър Сити за финализиране на завръщането му на "Етихад" - нещо, което не би трябвало да отнеме много време предвид желанието на всички замесени страни. Въпреки че до края на договора на Гюндоган остава още една година, Барселона вероятно ще му предостави свободен трансфер, което ще позволи на Сити да избегне плащането на трансферна сума, което ще ускори процеса.

Струва си да се отбележи, че Манчестър Сити не е единствената възможност за Гюндоган. Той има оферти от Саудитска Арабия и Катар, а турският Галатасарай също е силно заинтересован от подписа му. Дали с или без услугите на Гюндоган Сити се цели да защити титлата си, като започна с победа в дербито срещу Челси.

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес