Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Готови ли са "аспирините" за нова титла? Алонсо смята Байерн за основен фаворит

23 август 2024, 12:42 часа • 625 прочитания

С наближаването на новия сезон в германската Бундеслига очакванията за предстоящата кампания нарастват, а Байер Леверкузен ще започне защитата на титлата си с гостуване на Борусия Мьонхенгладбах в петък вечер. Мнозина предполагат, че "аспирините" са фаворити да повторят успеха си, което може да окаже натиск върху отбора на Шаби Алонсо и същевременно да улесни задачата на Байерн Мюнхен, Борусия Дортмунд, Лайпциг и Щутгарт. 

Шаби Алонсо посочи Байерн за фаворит

Байерн Мюнхен, който завърши на трето място през миналия сезон, е считан за фаворит за спечелване на Бундеслигата. Това е убеждение, споделяно и от Алонсо, който, говорейки преди откриващия мач на Леверкузен срещу Гладбах, обясни защо смята, че баварците са фаворити за короната: "От моя гледна точка ние не сме фаворити. За мен Байерн отново е фаворит. Това е Байерн! Съставът, историята им, това е ясно за мен."

Байерн Мюнхен

Шампионите Леверкузен и Алонсо се целят в топ 4

Макар че това несъмнено е начин Алонсо да снеме от себе си напрежението, което вече е оказано върху него, бившият полузащитник на Байерн разкри очакванията, които възлага на отбора си през този сезон: "Ще видим какво можем да постигнем, но целта ни е да останем в топ четири. Това е реалистично."

През това лято в Леверкузен успяха да запазят ядрото на отбора си, докато другите отбори добавиха дълбочина и качество в съставите си. С оглед на промените и миналогодишното развитие на битката за титлата, тази година надпреварата изглежда още по-обещаваша шоу. Преди няколко дни "аспирините" започнаха новата кампания с мач за Суперкупата на Германия срещу Щутгарт.

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес