Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Гарет Саутгейт отново в играта! Бившият селекционер на Англия с ключова роля в УЕФА

23 август 2024, 10:45 часа • 660 прочитания

Гарет Саутгейт получи първата си работа, след като се оттегли от поста си а национален селекционер на Англия. През юли 53-годишният специалист сложи край на 8-годишния си период начело на "трите лъва" след загубата на финала на Евро 2024 от Испания.

Ново начало за Гарет Саутгейт

Бившият английски футболист не се оказва без работа твърде дълго. Преди началото на тазгодишното издание на Шампионска лига той получи роля в УЕФА. Саутгейт и бившият мениджър на Уест Хем Дейвид Мойс се присъединиха към УЕФА като технически наблюдатели за настоящата кампания. Като част от работата, Саутгейт ще присъства на мачове през целия сезон и ще предава информацията си на анализаторите на УЕФА в техния център в Нион, Швейцария. Освен това ще подава пълни доклади до УЕФА, оценявайки мачове, тактики и индивидуални изпълнения. 

Гарет Саутгейт

Саутгейт изведе Англия и до финала на Евро 2020, където загуби с дузпи от Италия, и до последните етапи на Световните първенства през 2018 и 2022 г. Въпреки че Англия не успя да вдигне трофей под ръководството му, той е смятан за един от най-великите мениджъри на нацията, след като спечели повече елиминационни мачове през осемте си години начело, отколкото през 50-те години по-рано. Редица сериозни имена като Почетино, Джерард и Клоп бяха споменати като потенциални заместници на Саутгейт.

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес