Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Фурор в Саудитска Арабия: Кристиано Роналдо счупи нов феноменален рекорд!

28 май 2024, 11:36 часа • 1555 прочитания

Суперзвездата Кристиано Роналдо записа ново впечатляващо постижение в бляскавата си футболна кариера. В първенството на Саудитска Арабия португалецът вкара два гола за победата на Ал Насър с 4:2 над Ал Итихад в последния кръг и завърши сезона като голмайстор с 35 гола. С това той е новият рекордьор за най-много голове в рамките на една кампания в местната лига. До този момент на върха на класацията беше Абдерразак Хамдала със своите 34 гола през сезон 2018/19.

Кристиано Роналдо счупи голмайсторския рекорд в Саудитска Арабия

Роналдо откри резултата в края на първото полувреме, а в 69-ата минута се разписа отново, демонстрирайки бурно радостта си. Бившият ас на Спортинг Лисабон, Манчестър Юнайтед, Реал Мадрид и Ювентус вече има 50 гола за клубния си отбор във всички турнири този сезон. Той стана първият футболист, който е голмайстор в първенствата на четири различни държави.

Кристиано Роналдо

40+ гола за Кристиано в 21 поредни сезона

Втори след звездата в Саудитска Арабия остана Александър Митрович. Сръбският национал отбеляза 28 гола за шампиона Ал Хилал. Митрович дълго време водеше в голмайсторската листа, но пропусна няколко мача през април поради контузия, което съвпадна с невероятната форма на Роналдо. Португалската легенда има поне 40 гола в 21 поредни сезона и общо 893 в кариерата си.

ОЩЕ: Кристиано Роналдо избухна и класира Ал Насър на финал, но срещу най-големия кошмар (ВИДЕО)

Ал Насър контролираше играта през първото полувреме, но чак в добавеното време успя да излезе напред. Мохамед Ал-Фатил подаде на Роналдо, който овладя топката с гърди и я изпрати в мрежата с левия си крак. След като Отавио замени Садио Мане, атаките на домакините станаха още по-опасни и разнообразни. В 66-ата минута, Суайлем Ал-Менхали от Ал-Итихад бе изгонен с червен картон за грубо нарушение срещу Кристиано, което допълнително усложни ситуацията за отбора на Марсело Гаярдо.

Кристиано Роналдо

В 69-ата минута Марсело Брозович подаде топката на Роналдо, който вкара своя 35-ти гол в първенството, удвоявайки преднината на Ал Насър. Веднага след това наставникът Луиш Кастро реши да смени ветерана, за да го запази свеж за финала за Кралската купа на шампионите срещу Ал Хилал на 31 май. В 79-ата минута Абдурахман Гариб реализира дузпа, правейки резултата 3:0. След този гол домакините се отпуснаха и в края на редовното време Фарха Ал-Шамрани успя да намали. Във втората минута от добавеното време Фабиньо върна още едно попадение. Бившият халф на Ливърпул пропусна първоначалната си дузпа, но се коригира при добавката. Мешари Ал-Немер сложи край на спора с гол в последните секунди.

роналдоАбдулрахман Гариб се разписа с дузпа в 79-тата минута, като резултатът става 3:0. В края на редовното време Фарха Ал-Шармани успя да намали резултата, а в добавеното време, Фабиньо вкарва още едно попадение. В края на мача Ал-Немер нанесе окончателния гол в последните секунди.  В сезона Ал Насър завърши на втора позиция с 82 точки, и с 14 по-малко от водещия класацията Ал Хилал. На трето място се позиционира Ал Ахли, който също взе квотата си за Азиатската Шампионска лига.

ОЩЕ: Няма спирка! Нов хеттрик за Кристиано Роналдо в Саудитска Арабия (ВИДЕО)

Йоана Игнатова
Йоана Игнатова Отговорен редактор
Новините днес