Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Турция се би сама срещу Португалия, която спечели група F на Евро 2024 (ВИДЕО)

22 юни 2024, 20:53 часа
Реклама

Португалия размаза Турция с 3:0 във втория си двубой от група F на Европейското първенство по футбол в Германия. С успеха "мореплавателите" си осигуриха лидерското място и продължават към 1/8-финалите като първенец. Южните ни съседи остават с 3 точки в актива и дори равенство в следващия мач ги класира напред.

Реклама

На "Сигнал Идуна Парк" в Дортмунд "лунните звезди" допуснаха много грешки в защита и си отбелязаха комичен автогол. В 21-вата минута Бернардо Силва откри резултата, а малко по-късно Самет Акайдън прати топката в собствената си врата. След почивката Бруно Фернандеш оформи класиката, възползвайки се от асистенция на Кристиано Роналдо.

В ДРУГИЯ МАЧ ОТ ГРУПАТА: Фамозен грузински вратар и дузпа попречиха на Чехия по пътя към елиминациите на Евро 2024 (ВИДЕО)

Португалия размаза Турция и е първа в групата

Противно на очакванията, първото по-интересно положение бе на сметката на турците. Актюркоолу не успя да засече центриране отдясно по най-добрия начин и пропиля страхотен шанс. Футболистите на Монтела обаче не материализираха доброто си начало, за което бяха наказани в средата на полувремето.

Комичен автогол на турците

Нуно Мендещ центрира отляво, получи се рикошет и топката се озова в Силва, който матира Алтай Байъндър за 1:0. Малко по-късно "лунните звезди" си отбелязаха кандидат за най-нелеп автогол в историята, дело на Самет Акайдън. До почивката най-активният състезател на символичните домакини Актюркоолу отправи хубав изстрел, който бе спасен от Диого Коща.

Роналдо асистира на Фернандеш

В 56-ата минута Кристиано Роналдо получи пас зад защитата на съперника и асистира на Бруно Фернандеш за 3:0. Четвърт час след това вундеркиндът Арда Гюлер влезе в игра за Турция и се наслаждаваше на свободна роля на терена. До края двубоят стана много открит, но никой не се разписа.

ОЩЕ: Турски ас привлече вниманието на финалист в Шампионска лига

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес