Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Испания шокира Германия в 119-ата минута! Маншафта е аут от ЕВРО 2024! (ВИДЕО)

05 юли 2024, 21:38 часа
Реклама

Испания изхвърли Германия от ЕВРО 2024. На стадион „МHP Арена“ в Щутгарт Микел Мерино реализира в 119-ата минута и изпрати "Ла Роха" на 1/2-финал след успех с 2:1. Преди това Дани Олмо откри резултата в началото на втората част. В последната секунда от редовните 90 минути обаче резервата Флориан Вирц изравни.

В добавеното време на второто продължение Дани Карвахал получи втори жълт картон, респективно червен, и ще пропусне полуфинала срещу някой измежду Португалия и Франция. Мачът ще се запомни с претенциите на Маншафта за дузпа при игра с ръка на Марк Кукурея.

ОЩЕ: England is going home, мрънкащият Роналдо - също! Прогнози за 1/4-финалите на ЕВРО 2024 (ВИДЕО)

Резервите на Испания изхвърлиха Германия

Срещата стартира във вихрено темпо. Педри накара Мануел Нойер да спасява още в първата минута. Малко по-късно обаче халфът на Барселона се контузи, когато Тони Крос го фаулира, и напусна принудително. В игра се появи Дани Олмо. Ямин Ямал отправи опасен шут от фал, но не намери целта.

Пас към миналото

Предпазливо първо полувреме

Възпитаниците на Нагелсман стигнаха до шанс в средата на полувремето. Унай Симон нямаше проблеми да улови удар с глава на Хаверц. В 39-ата минута стражът на Маншафта пак трябваше да избива изстрел на съперник. След почивката "Ла Роха" окупира Германия.

ОЩЕ: Слаб Роналдо, тих Мбапе, а Гакпо - №1: Пристрастия в студиото за ЕВРО 2024! (ВИДЕО)

Дани Олмо матира Мануей Нойер за 1:0

В 51-вата минута Дани Олмо засече пас на Ямал и матира Нойер за 1:0. Домакините на турнира опитаха мигновено да реагират, а испанците се прибраха и разчитаха на контраатаки. В 77-ата минута Бундестимът стигна до 100%-ов голов шанс. Появилият се от скамейката Фюлкруг уцели страничния стълб, преборвайки се с Начо Фернандес при центриране по земя.

Хаверц за малко да прехвърли Симон

Юлиан Нагелсман включи в игра много атакуващи състезатели. В 82-рата минута Унай Симон сгреши с изпълнението си на аут. Топката отиде при Хаверц, който опита да прехвърли стража, ала се размина на сантиметри. Секунди преди да изтече редовното време логичното се случи.

ОЩЕ: След разочароващото Евро 2024: Легенда на Белгия "окачва обувките си"

Флориан Виртц

Флориан Вирц изравни!

Кимих свали центриране към Вирц, който с помощта на гредата възстанови паритета. Следваха продължения. По една опасност си размениха двата състава в първото от тях. Вирц и Оярсабал стреляха в аут от изгодна позиция. На старта на второто 15-минутно продължение Антъни Тейлър подмина евентуална дузпа за игра с ръка на Кукурея.

Съдията не даде дузпа за Германия, Мерино вкара в 119-ата минута

Никлас Фюлкруг засече центриране с глава по впечатляващ начин, но не по-малко хубава бе намесата на Симон. 120 секунди по-късно Нойер нямаше какво да стори, когато резервата Микел Мерино отправи удар с  с глава и оплете топката в мрежата. В самия край сантиметри разделиха Фюлкруг от гол, а Дани Карвахал получи втори жълт картон и бе изгонен.

ОЩЕ: "Вълчият поздрав" остави Турция без Демирал в 1/4-финала с Нидерландия на Евро 2024

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес