Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Евро 2024: Грузия пише история, а България гледа пред телевизорите (ВИДЕО)

25 юни 2024, 23:18 часа

Грузия е един от непретенциозните отбори на Европейското по футбол в Германия. "Кръстоносците" участват на голям форум за пръв път в своята история. За разлика от националния отбор на България обаче Хвича Кварацхелия и компания се борят достойно със световни колоси.

Реклама

Грузия пише история, докато България гледа пред телевизорите

Грузинците завоюваха първата си точка на европейско първенство след невероятен мач на вратаря Гиорги Мамардашвили. Той направи двуцифрен брой спасявания, за да се превърне в герой за родината си. На този фон нашите "лъвове" от 20 години не са стъпвали на международната сцена.

ОЩЕ: Гегенпресингът работи! Ключът към успеха на Австрия и Ралф Рагник (ВИДЕО)

България срещу Грузия: Какво казва статистиката?

Ако си мислите, че това е случайност, погледнете статистиката. Назад в годините България е размазвала Грузия с резултати като 6:2 (през 2005 и 2009 година), а само преди 3 години с 4:1, но сега съотношението на силите е променено. Припомняме, че "кръстоносците" нанесоха една от най-срамните загуби в историята на "трикольорите" с 5:2 през 2022-ра.

Вижте как в Студио Actualno спортните журналисти Стефан Йорданов, Бойко Димитров и Джем Юмеров анализираха представянето на Грузия и всичко по-интересно от изминалите дни на Евро 2024.

ОЩЕ: Взети поправки, заговор и екскурзианти: Кой изпъкна и кой се срина на ЕВРО 2024? (ВИДЕО)

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес