Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Димки, тенис топки и кюфтета прекратиха мач в норвежкия елит (СНИМКА)

22 юли 2024, 16:01 часа • 544 прочитания

В неделя срещата от норвежката висша лига между Розенборг и Лилестрьом беше прекратена, след като привърженици на двата тима показаха недоволството си от видео асистент арбитера (ВАР), хвърляйки различни предмети на терена. Отдавна феновете в страната недоволстват от технологията и искат отмяната ѝ.

"Бомбардировка" с рибни кюфтета прекрати мач в Норвегия

Протестите започнаха още от самото начало на мача, което доведе до три прекъсвания на играта още в първия половин час. След двуминутна "бомбардировка" с рибни кюфтета съдията прекрати мача и изпрати играчите в съблекалнята. Мачът бе подновен, но протестите се засилиха, като по тревата бяха хвърлени топки за тенис и димки. Тогава реферът прекрати мача при резултат 0:0 при оставащи 15 минути от първата част.

ВАР предизвика спорове в норвежкия елит, като съюзите на привържениците на няколко клуба твърдят, че времето, което съдиите прекарват във вземане на решения с помощта на системата, проваля мачовете. Системата е критикувана и в други страни, като през април шведската висша лига реши да не прилаг ВАР поради несъгласие от страна на клубовете.

ОЩЕ: Расистки скандал прекрати контрола на младежите на Ливърпул и Айнтрахт

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес