Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Дешан крие стратегията си и от отбора, докато медиите разкриват дузпите на "петлите" (ВИДЕО)

09 юли 2024, 16:27 часа • 2363 прочитания

Въпреки че френският наставник Дидие Дешан всячески се опитва да запази тактическите си планове в тайна, това не попречи на френската медия "RMC Sport" да публикува тренировка на "петлите", на която се вижда кой къде изпълнява дузпите. Преди дни полузащитникът Адриен Рабио сподели, че треньорът е принуден да крие стратегиите си дори от отбора, с цел да не изтече информация. Всичко това се случва часове преди полуфиналния сблъсък Евро 2024 между Франция и Испания .

Медии публикуваха тренировка на Франция часове преди решаващия полуфинал с Испания

От публикуваното в социалните мрежи видео се виждат предпочитанията на френския отбор при изпълнение на дузпи. Юсуф Фофана бие горе вдясно на вратаря, Ибрахима Конате – долу вляво, Ферлан Менди – долу вдясно, Адриен Рабио – долу вдясно, Уорън Заир-Емери – долу вдясно, Кингсли Коман – долу вляво, Брадли Баркола – паненка в средата, Жонатан Клос – вдясно, Бенжамен Павар – горе вдясно, а Оливие Жиру – горе вдясно.

Публикацята привлече вниманието на една от звездите на "петлите". Антоан Гризман реагира иронично на създалата се ситуация и написа: "Страхотно! Благодаря за информацията!" 

Дешан крие стратегиите си до последно дори от отбора

Стана ясно, че Дешан е променил както състава, така и тактическия подход само няколко часа преди четвъртфиналния мач с Португалия миналия петък, а освен това е казал на играчите стартовите 11 едва в автобуса на път за стадиона. През уикенда френският спортен всекидневник "L'Equipe" разкри, че плановете на Дешан преди мач и обичайният начин на информиране са се променили няколко пъти по време на турнира, а Рабио потвърди, че случаят е бил такъв.

"Треньорът се опитва да прикрие следите си. Неизбежно е да има съпътстващи щети. Трудно е за треньора, когато се опитва да реализира стратегията си, защото информацията изтича, преди тренировката едва да е приключила. Не е приятно да видиш, че когато наистина си работил усилено върху нещо, в края на заниманието медиите вече са го разбрали", каза Рабио пред журналисти на пресконференцията в понеделник преди полуфинала във вторник.

Дидие Дешан

"Това е срамно за нас, а също и за вас, защото когато изтече информация, тя подсказва на противниците за нещата, върху които работим. Опитваме се да държим нещата в ръкава си до последната минута, до началото на мача", добави французинът.

Французите вече веднъж стигнаха до изпълнения на дузпи на турнира. Те продължиха напред към полуфиналите чрез победата срещу Португалия на четвъртфиналите след нулевото равенство. Сега залогът ще е по-висок, след като те ще се борят за място на финала с отличния състав на Испания. Срещата ще се проведе  тази вечер от 22:00 часа българско време.

ОЩЕ: Христо Стоичков мотивира "петлите" за сблъсъка с Испания (СНИМКА)

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес