Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Челси се изложи в Швейцария срещу бивш цесекар, но се класира за Лига на конференциите (ВИДЕО)

29 август 2024, 23:34 часа • 1497 прочитания

Челси трепери до последно, за да се класира за основната фаза на Лигата на конференциите. Лондончани загубиха с 1:2 реванша със Сервет от плейофния кръг, но с общ резултат от 3:2 продължават напред. Мениджърът на "сините" Енцо Мареска беше заложил на предимно резервен състав, което можеше да му изиграе лоша шега срещу тима на бившия бранител на ЦСКА Брадли Мазику.

Гол от дузпа прати Челси в Лига на конференциите

Гостите започнаха добре сблъсъка в Женева и в 14-ата минута откриха резултата от дузпа, отсъдена за нарушение на Кейго Цунемото срещу Мудрик. Зад топката застана Кристофър Нкунку, който реализира за 0:1. До почивката обаче футболистите на Сервет изравниха. Жереми Гиймено се възползва от подаване на Дерек Кутеса за 1:1.

В ПЪРВИЯ МАЧ: Пропускът на сезона? Марк Гуиу изпуска сигурен гол в триумфа на Челси в Лигата на конференциите (ВИДЕО)

"Сините" трепереха в края

В 72-рата минута появилите се малко по-рано от скамейката Мирослав Степанович и Енцо Кривели комбинираха, за да може вторият да реализира с глава и да накара "сините" да треперят до последно. До края на мача гол на Джаксън бе отменен заради засада, а Палмър уцели гредата. Швейцарците също имаха своите шансове, но не съумяха да ги материализират и отпаднаха от европейските клубни турнири. 

ОЩЕ: "И да имат договор за 20 години - не ме интересува": Челси изгони шампиони

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес