Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бразилия сгази Парагвай и взе първа победа на Копа Америка (ВИДЕО)

29 юни 2024, 16:17 часа

Националният отбор на Бразилия взе първата си победа на тазгодишното издание на турнира Копа Америка, след като прегази Парагвай с категоричното 4:1. В герой за „селесао“ се превърна Винисиус Жуниор, който се разписа на два пъти. По едно попадение добавиха Савио и Лукас Пакета. За парагвайците точен бе Омар Алдерете.

Реклама

Бразилия вкара три безответни гола преди почивката

В началото на срещата двата тима си размениха по няколко опасни ситуации, но до гол така и не се стигна. Все пак в 31-ата минута Бразилия получи право да изпълни дузпа. Зад топката застана Лукас Пакета, който обаче не успя да реализира наказателния удар.

Бразилия поведе в 35-ата минута, след като Пакета намери отлично Вини Жуниор и той матира стража на Парагвай. Малко преди края на редовното време „селесао“ реализира втори гол, чрез Савио. В петата минута на даденото от съдията продължение на първата част Винисиус отново вкара за 3:0.

Парагвай завърши срещата с 10 души

Парагвай започна по-добре второто полувреме и стигна до изненадващ гол още в 48-ата минута, след като Алдерете се разписа за 3:1. В средата на второто полувреме Бразилия отново получи право да изпълни дузпа. Зад топката пак бе Пакета, но този път той успя да се разпише.

Десетина минути преди края на мача Парагвай остана с 10 души на терена, след като Кубас бе изгонен с директен червен картон. До последния съдийски сигнал повече попадения не паднаха и „селесао“ се поздрави с първа победа в това издание на Копа Америка.

Класирането в група „D“ на Копа Америка

След успеха си Бразилия събра 4 точки в актива си и се намира на второ място в група „D“ на Копа Америка. Лидер е съставът на Колумбия с шест. Третата позиция е за Коста Рика с една точка в актива си. Отборът на Парагвай е последен с 0.

ВИЖТЕ: Пълна ТВ програма за Копа Америка 2024.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес