Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бивш треньор на Барселона попиля легенда на каталунците

25 септември 2024, 17:25 часа • 366 прочитания

През миналия сезон Пари Сен Жермен победи Барселона на четвъртфиналите на Шампионска лига. Нещо повече, мениджърът на парижани Луис Енрике даде честното си мнение за това как е виждал каталунската страна под ръководството на тогавашния треньор Шави Ернандес.

Луис Енрике разкритикува играта на Барса под ръководството на Шави

Енрике има минало с Барселона, като едновременно е играл и управлявал клуба в периода от 2014 до 2017 г. Под негово ръководство каталунците спечелиха 9 трофея, между които и Шампионска лига. След триумфалния период на "Камп Ноу" той пое националния отбор на Испания, но година по-късно напусна поста поради лични причини. Година след това Енрике се завърна към футбола, а през 2023 г. застана начело на ПСЖ. Изглеждаше почти неизбежно, че при завръщането си, той ще се изправи срещу бившия си отбор.

"Барселона играе като Ейбар"

Барселона успя да спечели първия мач на "Парк де Пренс" с 3:2, но ПСЖ обърна нещата във втората среща, като спечели с 4:1, за да премине покрай испанския гранд. Въпреки това преди двубоя не изглеждаше, че Луис Енрике е притеснен от предимството на бившия си клуб, като се има предвид как е разглеждал тактическия план на отбора под ръководството на Шави.

"Барса не е доминиращ отбор и не се справя добре в защита", каза Енрике в своя документален филм, който излезе наскор. "Те нямат качество в защита. Те играят с дълги подавания. Тер Стеген счупи рекорда за дълги пасове. Те играят като Ейбар."

ПСЖ няма да се изправи срещу Барселона в груповата фаза на Шампионска лига, но двата тима могат да се срещнат по-късно, ако продължат към елиминационната фаза на турнира. В случай, че това се случи, то ще бъде интригуващо да видим как Енрике ще се справи с поредния сблъсък с бившия си клуб.

ОЩЕ: Треньорът на ПСЖ за Мбапе: Миналото не ме интересува!

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес