Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Батални сцени помрачиха исторически триумф на Аржентина на "Маракана" (ВИДЕО)

22 ноември 2023, 10:25 часа

Националният отбор по футбол на Аржентина постигна историческа победа над Бразилия с 1:0 като гост на митичния стадион "Маракана" в Рио де Женейро. Победата на "гаучосите" обаче бе помрачена от батални сцени по трибуните, където бразилската полиция влезе в сблъсък с гостуващите фенове.

Реклама

СНИМКИ: Бруталните сцени от Бразилия - Аржентина

Аржентина победи Бразилия на "Маракана"

Меси и компания стигнаха до победата след гол на Николас Отаменди в 63-ата минута, за да нанесат първа в историята домакинска загуба на Бразилия в световни квалификации. Аржентинците показаха и реакция след загубата от Уругвай през миналата седмица, която бе удар по самочувствието на световните шампиони.

Бразилската полиция би аржентински фенове с палки

Самият мач не бе особено зрелищен, тъй като преди първия съдийски сигнал се стигна до напрежение на трибуните. Полицията използва палки срещу гостуващите фенове, а аржентинските играчи дори се опитаха да спрат органите на реда, като вратарят Емилиано Мартинес бе най-активен.

СНИМКИ: Бруталните сцени от Бразилия - Аржентина

Меси прибра Аржентина в съблекалнята

Меси пък поведе съотборниците си към съблекалнята, като заяви: "Няма да играем, тръгваме си". След мача аржентинецът коментира баталните сцени по следния начин: "Видяхме как полицията бие хора на трибуните, а там бяха семействата на много на някои от играчите. Не можахме да се концентрираме върху мача.

"Подобна ситуация се случи и тук в Копа Либертадорес. Бразилската полиция отново репресира хората. Решихме да се приберем в съблекалнята, защото беше невъзможно да се играе при такива условия. Също така смятахме, че връщането в съблекалнята ще помогне за успокояване на ситуацията", заяви, цитиран от ABC.

Лионел Меси и Родриго

Аржентина все пак се върна на терена, а мачът започна с около 30 минути закъснение. Голът на Отаменди падна след центриране от корнер. В края на мача пък резервата Жоелинтон си изкара директен червен картон.

След победата Аржентина остава на първото място в класирането на южноамериканските квалификации с 15 точки от шест мача. Бразилия е едва на шеста позиция със 7 точки.

СНИМКИ: Бруталните сцени от Бразилия - Аржентина

Още футболни новини четете в Actualno.com!

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес