Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Барселона може да продаде Ансу Фати през лятото

08 февруари 2023, 10:23 часа • 1173 прочитания

Барселона може да продаде един от най-големите си таланти Ансу Фати. Това разкри трансферният гуру Фабрицио Романо. 20-годишният офанзивен футболист има договор до лятото на 2027-ма, но има вероятност той да бъде пратен в друг клуб, тъй като не е доволен от статута си при каталунците. Според него няма опция да пратят Фати под наем в друг тим.

През този сезон Фати има на сметката си 31 мача във всички турнири, в които е реализирал 6 гола и е направил 3 асистенции. Той обаче е бил титуляр само в 9 срещи, а е изиграл пълни 90 минути едва два пъти. Това никак не се харесва на младока и той вече размишлява дали има смисъл да продължи да носи екипа на Барселона или да потърси късмета си другаде.

Романо допълни, че Барселона иска да задържи футболиста в редиците си, но също така ще трябва да продава през лятото, за да влезе във финансовата рамка и да може да се впише в тавана на заплатите.  Каталунците ще трябва да спестят 200 милиона евро, за да постигнат тези цели което означава, че ще трябва да продават, да намаляват заплатите на играчите, както и да търсят нови спонсори.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес