Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Байерн се примири: Баварците продават Алфонсо Дейвис до края на лятото

05 август 2024, 18:40 часа • 752 прочитания

Ръководството на Байерн Мюнхен се примири с факта, че ще трябва да продаде един от основните си футболисти до края на лятото. Става въпрос за канадския национал Алфонсо Дейвис. Както е известно, левият бек има договор с баварския гранд до 30 юни 2025-та, като още от 1 януари има право да преговаря с други отбори, където да премине без пари, след като контрактът му с германците изтече.

Алфонсо Дейвис отказва да подпише нов договор

Шефовете на Байерн вече на няколко пъти предложиха нов договор на Дейвис. Канадският футболист обаче категорично отказва да го подпише, тъй като към него има сериозен интерес от Реал Мадрид. В крайна сметка ръководството на баварците е взело решение да не увеличава повече офертата си към национала на „кленовите листа“. Това означава, че той има още около 20-ина дни да реши дали да остане в клуба или не.

Байерн ще иска около 30 милиона евро за Дейвис

В случай, че Дейвис откаже да преподпише договора си с Байерн, то германският клуб ще се принуди да го продаде. Причината е, че баварците не искат да го изпуснат без пари. Очаква се Байерн да иска около 20-30 милиона евро за правата му. Първоначално мюнхенци искаха 50 млн., но решиха да намалят финансовите си изисквания за 23-годишния футболист.

Наскоро Байерн привлече португалския национал Жоао Палиня.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес