Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Австрия разплака Полша и засили Роберт Левандовски към вкъщи (ВИДЕО)

21 юни 2024, 20:54 часа
Реклама

Австрия подчини Полша с 3:1 на "Олимпиащадион" в двубой от втория кръг на Група "D" на Европейското първенство по футбол в Германия. Отборът на Ралф Рагник поведе рано в мача чрез Гернот Траунер. Кшищоф Пьонтек възстанови паритета в 30-ата минута, но след почивката Кристоф Баумгартнер и Марко Арнаутович от дузпа подпечатаха успеха на своя тим.

Реклама

Австрия завоюва първи три точки на Евро 2024 и остава в играта за класиране напред, докато мисията изглежда невъзможна за "Дружиная Полская", която има 0 пункта на сметката си.

ОЩЕ: ЕВРО 2024: Подобриха рекорд на Христо Стоичков

Австрия размаза Полша и мечтае за 1/8-финал на Евро 2024

Срещата започна с натиск от страна на символичните гости, който бе материализиран в деветата минута. Гернот Траунер засече с глава центриране на Филип Мвене и откри резултата. Поляците се посъбудиха и вдигнаха темпото. Залевски пропусна хубава възможност, преди Пьонтек да се озове на точното място в наказателното поле за сполучлива добавка след блокиран шут - 1:1.

Полша изравни, Левандовски се появи в игра

До почивката Марсел Забитцер не съумя да оползотвори два шанса, а неговият съотборник под рамките на вратата Патрик Пентц трябваше да се намесва, за да избие изстрел на Желенски. В 60-ата минута на терена се появи звездата на "Дружина Полская" Роберт Левандовски, който лекуваше травма.

ОЩЕ: Тактическата промяна, с която Турция ще стопира Португалия

Момчетата на Рагник избухнаха

Това обаче не спря тима на Ралф Рагник, а напротив. Баумгартнер завърши прекрасна атака и върна аванса на Австрия. Попадението придаде импулс в играта на футболистите с червени екипи. Около четвърт час преди да изтече редовното време Забитцер бе съборен в наказателното поле и главният съдия посочи бялата точка.

Шчесни спаси Полша от разгром

С изпълнението на дузпата се нагърби Арнаутович, който не сбърка и сложи точка на спора - 3:1. До края на двубоя Лаймер изтърва почти на празна врата, а Войсчех Шчесни направи още няколко добри намеси и спаси Полша от разгром.

ОЩЕ: Саутгейт да бъде уволнен - СЕГА! Рецептата Англия да спечели ЕВРО 2024 (ВИДЕО)

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес