Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Аржентина тръгна с победа на Копа Америка, а Меси счупи пореден рекорд (ВИДЕО)

21 юни 2024, 09:30 часа

Аржентина стартира с победа участието си в тазгодишното издание на Копа Америка, след като се наложи над тима на Канада с 2:0. Попаденията за действащия носител на титлата реализираха Хулиан Алварес и Лаутаро Мартинес. Суперзвездата на „гаучосите“ Лионел Меси пък счупи пореден рекорд.

Реклама

Без голове преди почивката

През първото полувреме двата тима създадоха по няколко добри положения пред вратата на съперника, но така и не успяха да отбележат попадение. С пропуски за Аржентина се отчетоха Анхел ди Мария и Алексис Мак Алистър, докато за Канада Бюканън и Стивън Еустакио не съумяха да преодолеят Емилиано Мартинес.

Аржентина показа класата си

Аржентина започна ударно второто полувреме. Алексис Мак Алистър бе изведен добре от Меси, но не успя да преодолее канадския страж. Все пак топката попадна в Хулиан Алварес, който на празна врата се разписа за 1:0. Две минути преди края „гаучосите“ реализираха втори гол. Меси асистира отлично на Лаутаро Мартинес, който нямаше проблеми да оформи крайното 2:0.

Постижението на Меси

С головото си подаване пък Лионел Меси счупи пореден рекорд в света на футбола. Дребничкият нападател стана единственият футболист в историята на Копа Америка, който прави асистенция в седем различни издания на надпреварата. Това бе негова асистенция №18 на турнира.

ОЩЕ: Пълна програма за Копа Америка 2024.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес