Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Англия показа реакция! Ас на Ливърпул блести, а треньорът намекна за напускане (ВИДЕО)

13 октомври 2024, 22:35 часа • 706 прочитания

Националният отбор по футбол на Англия показа реакция след загубата от Гърция, побеждавайки Финландия с 3:1 като гост в среща от Лигата на нациите. "Трите лъва", които завършиха втори на тазгодишното Европейско първенство в Германия, се наложиха на стадиона в Хелзинки след голове на Джак Грийлиш, Трент Александър-Арнолд и Деклан Райс.

Англия победи Финландия в Лигата на нациите

Хари Кейн се завърна на върха на атаката на Англия, след като лекуваше контузия. В 18-ата минута гостите поведоха след прецизен удар на Грийлиш. След почивката Трент удвои с гол от пряк свободен удар в 74-ата минута. Футболистът на Ливърпул изигра много силен мач, в който се подвизаваше като ляв бек, като записа 130 докосвания, 3/3 спечелени дуела, 10 подавания във финалната третина и 6 точни дълги подавания.

Десет минути по-късно финландците инкасираха и трети гол, отбелязан от Деклан Райс, който засече от близка дистанция подаване на резервата Оли Уоткинс. Сухата мрежа за "трите лъва" в крайна сметка не стана факт след грешка в отбраната, позволила на Арту Хосконен да се извиси във въздуха и да вкара с глава след корнер малко преди изтичането на редовното време.

Лий Карсли намекна за напускане

Така Англия се върна на победния път и събра актив от 9 точки - толкова има и лидерът Гърция, който по-късно тази вечер е домакин на Република Ирландия. В следващата пауза за националните отбори през ноември Лий Карсли и компания гостуват на гърците. Самият Карсли намекна след мача, че ще освободи треньорския пост, тъй като не се чувства готов да бъде постоянен селекционер на Англия.

"Мисля, че тази работа заслужава треньор от световна класа, който е печелил трофеи. Все още извървявам този път", сподели Карсли, който бе назначен на поста след раздялата с Гарет Саутгейт през лятото.

Други резултати от Лигата на нациите на 13 октомври:

Лига В, Група 3

Казахстан - Словения 0:1

Лига С, Група 4

Армения - Северна Македония 0:2

Лига D, Група 1

Лихтенщайн - Гибралтар 0:0

Лига D, Група 2

Малта - Молдова 1:0

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес