Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

4 вълнуващи срещи на старта на Лигата на нациите + реванш за Копа Америка 2024

05 септември 2024, 16:07 часа • 561 прочитания

След вълнуващия първи месец на новия сезон настъпи и първата международна пауза. Макар че невинаги е най-очакваният период от футболния календар, предстоящата седмица ще бъде интересна. Ето и 5-те най-интересни срещи, които да наблюдавате.

Франция - Италия (6 септември, петък, 21:45 часа българско време)

Нито Франция, нито Италия имаха особено забележителни кампании на Евро 2024, така че Лигата на нациите предлага шанс и на двете страни да поправят някои скорошни грешки. Срещата се изиграе още в утрешния ден, така че ако наистина ви липсва клубен екшън този уикенд, то този мач се вписва идеално. Италия не е побеждавала Франция от 2008 г., но с таланти като Орелиен Чуамени, които са изключени от състава на "петлите", шампионите на Евро 2020 вероятно си мислят, че имат шансове да спечелят.

Белгия - Франция (9 септември, понеделник, 21:45 часа)

Белгия претърпя злощастно поражение с 1:0 от Франция на Евро 2024, което ги изпрати от турнира на осминафиналите. "Червените дяволи" ще търсят реванш, когато пътуват до стадион "Групама". Ромелу Лукаку и Тибо Куртоа бяха изключени от състава, което предизвика дискусии за бъдещето на белгийския отбор. Ако не друго, този мач обещава забавление и абсолютно си заслужава да бъде гледан.

Белгия - Франция

Нидерландия - Германия (10 септември, вторник, 21:45 часа)

Полуфиналистите от Евро 2024 Нидерландия ще се изправят срещу близките си съперници Германия в Лигата на нациите през септември - мач, който със сигурност ще донесе вълнение. За феновете на Висшата лига този двубой носи и допълнителна тежест, тъй като толкова много звезди са избрани да представят двата състава. 

Колумбия - Аржентина (10 септември, вторник, 23:30 часа)

Ако сте се насладили на финала на Копа Америка, сега имате възможност да го гледате отново, тъй като Аржентина се изправя срещу Колумбия в квалификациите за Световното първенство през 2026 година. Това ще бъде напрегнат сблъсък между двете страни, след като Аржентина измъкна победата в 112-ата минута благодарение на гола на Лаутаро Мартинес, с който вдигна трофея на Копа Америка. Колумбия определено ще има за какво да играе. "Лос Каферетос" е единствената непобедена страна в момента в квалификациите и се надява да продължи тази серия.

Колумбия - Аржентина

Англия - Ирландия (7 септември, събота, 19:00 часа) 

Англия ще се изправи срещу Република Ирландия на 7 септември - мач, който носи вълнение по няколко причини. Това ще бъде първият ни шанс да наблюдаваме Лий Карсли в действие, след като мениджърът на Англия до 21 години беше назначен за временен шеф след напускането на Гарет Саутгейт. Фил Фодън, Коул Палмър и Оли Уоткинс бяха извадени от състава, докато Карсли повика за първи път Нони Мадуеке, Тино Ливраменто, Анхел Гомес и Морган Гибс-Уайт. Този мач ще ни даде първоначална представа за това как би могла да изглежда Англия, ако Карсли бъде назначен за постоянен заместник на Саутгейт - и следователно как би могла да изглежда на Мондиал 2026.

ОЩЕ: Призоваха за допинг тест играчи, починали преди десетилетия

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес