Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Асансьорът" биткойн: Нагоре-надолу и трябва да уцелиш

30 юли 2024, 07:54 часа • 977 прочитания

Цената на биткойна (BTC) се срина с 3%, след като за пръв път от началото на юни надхвърли 70 000 долара, съобщи Coin Desk.

Трейдърите вече са запознати с този ценови модел през 2024 г. - на рязко движение нагоре-надолу. Моделът за първи път се прояви в средата на януари, когато биткойнът се изкачи до многогодишен връх от 47 000 долара, точно след като спот ETF-ите отвориха за търговия. Това движение нагоре беше обърнато в рамките на няколко минути и дни по-късно биткойнът падна под 40 000 долара, преди възходящият тренд да започне наново.

Подобни ценови действия бяха наблюдавани в началото на март, след като биткойнът достигна нов исторически връх над 69 000 долара, а само няколко часа по-късно се озова под 60 000 долара. По-късно през същия месец движението към друг рекорд над 73 500 долара беше потушено и в началото на юли цената на най-голямата криптовалута падна под 60 000 долара, обобщава БГНЕС.

Още: Биткойнът продължава да се срива, падна до невиждани скоро стойности

Поуки за биткойн

Въпреки че резултатът може да бъде разочароващ за трейдърите с ливъридж, може да се говори за по-стабилен модел, тъй като всеки от тези примери показва по-високи върхове и по-дълбоки дъна.

По-рано през юли биткойнът падна под 54 000 долара, тъй като германска правителствена структура започна да "разтоварва" своя тайник от 50 000 токена, конфискувани като част от наказателно дело. И все пак само няколко дни преди началото на август биткойн е готов да приключи месеца със значителна печалба от зоната на 63 000 долара, в която започна.

Още: Рязка промяна в цената на биткойна, ето причината

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес