Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Зеленски: Всички военни летища в тила на Русия трябва да бъдат унищожени (ВИДЕО)

18 юли 2024, 15:23 часа • 2392 прочитания

Военните летища във вътрешността на Русия задължително трябва да са цел на украинските атаки и да бъдат унищожени до едно. Само това ще принуди Москва да иска мирни преговори. Това заяви украинският президент Володимир Зеленски на пленарната сесия на срещата на върха на Европейската политическа общност.

"Колкото по-малко ограничения имаме за използването на ефективни оръжия, толкова по-активно Русия ще се стреми към мир. Военните летища, от които излитат руските самолети с бомби срещу нашите градове, руските ракетни площадки – всичко това трябва да бъде унищожено", каза Зеленски.

"Това не само ще елиминира някои цели, но и ще намали способността на Русия да продължи войната. Ракетите и безпилотните самолети не са "носители на държавен суверенитет", така че се нуждаем от колективна воля да ги сваляме, точно както направихме с иранските ракети и дронове. Обръщам се към всички лидери, които могат да допринесат за необходимата смелост. Тези стъпки трябва да бъдат предприети", добави украинският лидер.

Още: Майките от Белгород: Войната отне детството на децата ни (ВИДЕО)

"Можем да доведем тази война до справедлив край със силата на нашите оръжия и дипломация и не бива да се страхуваме от тези възможности. Колкото по-ефективна е нашата противовъздушна отбрана, толкова по-безпомощен ще бъде Путин", посочи Зеленски.

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес