Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Зеленски: Ще работя с Тръмп, ако стане президент - не се страхувам (ВИДЕО)

15 юли 2024, 16:26 часа • 1232 прочитания

Украинският президент Володимир Зеленски има представа за това какво да очаква от Доналд Тръмп, ако републиканецът се завърне в Белия дом след изборите в САЩ през ноември тази година.

Още: Война и мир зад кулисите: Унгарски прочит от "Орбановия Александър Дугин"

Тръмп и мирът в Украйна

Лидерът на Украйна беше попитан на пресконференция на 15 юли дали има увереност, че в случай на евентуална победа на Тръмп от Вашингтон ще продължат да помагат на Украйна и няма да започнат да я принуждават да се съгласява с нещо, което не я устройва. "Все още не можем да обсъждаме с вас президентството на Тръмп, защото, слава Богу, народът на Съединените щати избира президента на САЩ и никакви други хора не влияят на това", каза Зеленски.

В същото време украинският президент заяви, че разбира общата визия на Доналд Тръмп за прекратяване на войната.

"Аз разбирам общите неща. Мисля, че ако г-н Доналд Тръмп стане президент, ще работим. Аз не се страхувам от това", подчерта Володимир Зеленски.

Снимка: Getty Images

Какъв е планът на Тръмп за мир в Украйна, остава неясно - има само спекулации:

"Не" на Киев в НАТО и украински земи за Путин: Планът на Доналд Тръмп

Лагерът на Тръмп показа план за мир - ще принуди и Русия, и Украйна да преговарят

Отношението на републиканците към Украйна според Зеленски

Относно отношенията с Републиканската партия президентът отбеляза, че Украйна се ползва с двупартийна подкрепа и има "силни отношения с републиканската част на Конгреса и с част от политическата класа на САЩ". Зеленски отбеляза, че миналата седмица се е срещнал с губернаторите на републиканските щати в САЩ.

"Те изпитват голямо уважение към Украйна, към народа на Украйна, към нашите войници и към мен и виждам, че ще развиваме съответните отношения независимо от резултата, а именно какъв ще бъде изборът на народа на САЩ през ноември. Затова не виждам тук някакви големи заплахи", заяви Зеленски, цитиран от УНИАН.

"Има някои ястреби, чиито послания са по-десни или може би по-радикални, но искам да ви кажа, че по-голямата част от Републиканската партия подкрепя Украйна и народа на Украйна", каза още Зеленски.

Още: "Проект 2025": Радикалният план за промяна на Америка с почерка на Тръмп

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес