Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Зеленски: Част от Запада беше против поразяването на цели в Русия, но започна да свиква с шока

15 юли 2024, 22:34 часа • 2831 прочитания

Отначало на Запад бяха против Украйна да атакува цели в Русия с украински разработки (дронове и не само), но постепенно им се наложи да свикнат. Това каза украинският президент Володимир Зеленски на пресконференция на 15 юли. 

"По повод нанасянето на удари - нека ви напомня, че, честно казано, те бяха невъзможни с нашите разработки. Да кажем така - това не се възприемаше положително от някои лидери. Защо? Не защото са против нас, а защото там се страхуват от ескалация от страна на Русия. Ние смятаме, че това е несправедливо по отношение на Украйна и украинците", каза президентът.

По думите му сега вече този въпрос не се повдига.

Още: Зеленски: До края на годината ще получим още F-16, но и те няма да са достатъчни (ВИДЕО)

"В началото за всички беше шок, но започнаха да свикват и сега този въпрос не се повдига. Смятам, че това не е лошо", добави той.

Зеленски допълни, че Украйна е започнала да разработва свои собствени оръжия, защото е разбрала, че Западът няма да даде разрешение за удари с тяхно оръжие.

Стъпка напред, две назад

Той коментира и друго - политиката е това: прави се крачка напред, после две крачки назад. "Всички неща, които се позволиха, преди това бяха обявени за "невъзможни".

Зеленски: Ще работя с Тръмп, ако стане президент - не се страхувам (ВИДЕО)

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес