Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Зеленски благодари за поразените руски складове за оръжие (ВИДЕО)

22 септември 2024, 07:34 часа • 1294 прочитания

Украинският президент Володимир Зеленски благодари на военните на страната за поредния удар по руски оръжеен склад, но не назова мишената, по която е бил нанесен, съобщиха Ройтерс и Укринформ. От видяното вчера в социалните мрежи явно има предвид удара в района на град Тихорецк, Краснодарски край.

Още: Атака с над 100 дрона и нови руски складове за оръжие гърмят (ВИДЕО)

„Това променя коренно ситуацията - нашата способност да върнем обратно войната в нейния дом - Русия“, каза Зеленски във вечерното си видеообръщение.

Той отбеляза, че е поразен пореден склад за оръжие в Русия и то такъв, който по думите му е важен за доставката на боеприпаси за руската армия.

Зеленски благодари на украинските военни и на службите за сигурност, които са участвали в реализирането на акцията. Той изтъкна специално приноса на Службата за сигурност на Украйна (СБУ) за операцията срещу друг склад на руската армия.

Още: Украинският Генщаб потвърди: Унищожени са 2000 тона руски боеприпаси (САТЕЛИТНИ СНИМКИ)

Това бяха места за съхранение на руски тактически ракети и управляеми авиобомби - все неща, които Русия използва, за да тероризира нашите градове, нашите позиции. И искам да подчертая, че правим това благодарение на нашите способности, нашето оръжие - без тези средства, които могат да бъдат предоставени от нашите партньори и значително да ускорят края на войната чрез унищожаването на руския нападателен потенциал, каза Зеленски.

Отделно, украинският президент ясно заяви, че страната му има собствени оръжия, с които да поразява такива важни руски военни цели и че западното оръжие "само" би ускорило процеса по пътя към устойчив мир.

Освен това, дронове на СБУ атакуваха инфраструктурата на военновъздушната база в Шайковка, в руската Калужка област, където са разположени стратегически бомбардировачи Ту-22М, посочва БТА.

ОЩЕ: Още боеприпаси и ракети: Зеленски започва голяма обиколка в САЩ

Мартин Стоянов
Мартин Стоянов Отговорен редактор
Новините днес