Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Затварят музеите на Ватикана

04 ноември 2020, 16:51 часа
Реклама

Ватиканските музеи и папските вили ще бъда затворени от 5 ноември в продължение на един месец, предадоха световните агенции. Те цитират съобщение за медиите на пресслужбата на Светия престол.

"В съответствие с с разпорежданията на италианските власти, продиктувани от епидемиологичната обстановка, от четвъртък, 5 ноември, ще бъдат затворени ватиканските музеи и музеите на папските вили, а също така ще бъдат спрени археологическите разкопки", се казва в съобщението.

По-рано стана известно, че италианският премиер Джузепе Конте е подписал нов указ за въвеждане на допълнителни ограничителни мерки във връзка с пандемията.

Сред тях фигурират затварянето на музеите и на изложбените зали на цялата територия на страната. Действието на документа ще бъде в сила до 3 декември.

БНР припомня, че по време на първата вълна от пандемията, ватиканските музеи, които са важен източник на приходи за хазната на папския град държава, бяха закрити за период от почти три месеца. Те бяха тържествено повторно открити на 1 юни и бяха посетени през летния период от хиляди туристи. Но потокът беше значително по-малък от обичайния, при който посещаемостта достигаше над 20 000 души на ден.

Темата продължава и в тези материали.

Румен Скрински
Румен Скрински Отговорен редактор
Новините днес