Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Защо властите не предупредиха украинците за руската инвазия: Журналист с разкрития (ВИДЕО)

14 юни 2024, 09:33 часа
Реклама

Защо властите в Киев не предупредиха украинците, че ще има пълномащабно нахлуване на Русия при положение, че дори е имало информация за точната дата. Отговор на този въпрос дава известният журналист Дмитрий Гордон в интервю за предаването "Насаме" на телевизионния канал ТСН (ВИДЕОТО около 18:13 мин.). 

По думите му въпреки постъпващата информация в навечерието на пълномащабното нахлуване, украинските официални лица са отказвали да повярват, че Руската федерация наистина ще атакува. Байдън и Путин "ни разиграват" е било мнението в канцеларията на президента Зеленски.

Никой от моите познати във висшите кръгове на властта не вярваше, че ще има инвазия затова украинците така и не бяха предварително предупредени, каза той.

Още: Украинка избяга пеша от окупация, показа на дрон паспорта си и поиска помощ (ВИДЕО)

"И аз не вярвах, че ще започне такава пълномащабна война, изобщо не вярвах, тъй като всички наши служители ме уверяваха, че няма да има война. Не Байдън или Джонсън, или директорът на МИ6, или шефът на ЦРУ не са ме уверявали в това, а нашите служители. Нашите служители ми казаха, че няма да има война, че всичко това е просто паника", поясни журналистът. 

Същевременно всички мои приятели и познати в САЩ казваха директно, че войната ще започне на 24 февруари в 4 часа сутринта, каза още Гордон. Освен това е получил информация, че 2-3 седмици преди началото на войната в Киев са се появили руски диверсионно-разузнавателни групи, които са разполагали с имената и адресите на хора, които е трябвало да бъдат отвлечени или убити и неговото име също е било в тези списъци.

60% от украинците смятат, че основната цел на Русия е геноцид и унищожаване на украинската нация

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес