Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Захарова: Киев извършва ритуални престъпления срещу руснаци на големи християнски празници

23 юни 2024, 17:57 часа

Аз съм абсолютно сигурна, че датата на удара е била избрана неслучайно. Това са ритуални убийства. Това заяви говорителката на руското външно министерство Мария Захарова в ефира на държавната руска телевизия "Россия 24", коментирайки днешната атака на украинските сили срещу Крим, при която след работата на руското ПВО отломки от ракета паднаха на плажа в Севастопол, убивайки трима души.

Реклама

"Днес е денят на Света Троица. Ние разбираме каква е същността на киевския режим - дълбока ненавист към всичко свързано с Русия, с руската култура, с православието и християнството като цяло. Това са ритуални престъпления, които съвпадат именно с големите празници", каза Захарова.

Още: Русия обвини САЩ за удара по кримския плаж. Едно от загиналите деца е на зам.-кмета на Магадан 

Кой знае защо руската говорителка не изглежда обезпокоена от факта, че Русия днес също нанесе удари срещу населени места в Украйна - един от тях, например, бе с управляваеми бомби срещу жилищни сгради в Харков, като причини смъртта на поне един човек и травми на други десетина. Управляеми бомби по Харков за втори пореден ден: Отново смърт и разрушения (СНИМКИ)

По логиката на Захарова не е проблем Русия да убива невинни цивилни на християнски празник, както и на всяка друга дата. Когато обаче Украйна бомбардира незаконно окупирана от руснаците своя територия това се превръща в "престъпление", при това "ритуално". 

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес