Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Загинал е екипажът, но Русия мълчи: При удара в Севастопол са убити руски моряци (СНИМКИ)

15 ноември 2023, 13:48 часа
Реклама

Украинската ракетна атака срещу завод в Севастопол в Крим на 13 септември 2023 г. е довела до смъртта най-малко на четирима моряци. За това пише руският телеграм канал „Можем объяснить“ след като е направена проверка на военните гробища. Руското военно министерство кой знае защо е пропуснало да съобщи тази информация.

Били са установени гробовете на двама загинали подводничари, част от екипажа на ракетоносната подводница "Ростов на Дон". Това са мичман Андрей Краснояров и Никита Шейко. На гробовете им са поставени шевроните на четвърта отделна подводна бригада, където именно се числи пострадалата подводница "Ростов на Дон". Датата на смъртта и на двамата е 13 септември. Снимка на гробовете им край Новоросийск беше публикувана от краснодарския активист Виталий Вотановски.

ОЩЕ: Разруха: Руската подводница "Ростов на Дон" е готова за морга (СНИМКИ)

Други двама от загиналите моряци са служили на големия десантен кораб „Минск“, който също попадна под обстрел заедно с „Ростов на Дон“ - това са старши лейтенант Андрей Коршунов от Тамбов и медикът Артьом Фаизов от Калининград. Коршунов е починал на 13 септември, а Фаизов - на 22 септември, но в некролога пише, че е починал заедно с целия екипаж на кораба по време на атаката срещу доковете за ремонт на кораби.

ОЩЕ: Много скрап: Руският десантен кораб "Минск" след ракетния удар на Украйна (ВИДЕО)

В един от некролозите дори пише, че целият екипаж е загинал, отбелязва активистът.

Припомняме, че и двата засегнати кораба са били в последния етап на ремонт на доковете и екипажът ги е подготвял за спускане на вода.

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес