Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Загина един от най-добрите артилеристи на Украйна при руския удар по 128-ма украинска бригада (СНИМКИ)

05 ноември 2023, 12:44 часа • 7383 прочитания

При руския удар с ракета "Искандер-М" срещу бойци на 128-ма отделна десантна бригада в Запорожието е загинал един от най-добрите артилеристи на страната Дмитрий Милютин с позивна „Шофьор на такси“.

Украинският депутат Алексей Кучеренко вече обяви, че при атаката са загинали 28 души, а други 53 са ранени като вероятно в тази бройка са включени както военнослужещи, така и цивилни.

Друг украински депутат, Маряна Безугла, оповести информация, че военнослужещите са били събрани в строй за връчване на награди по случай Деня на артилерията във фронтовата зона, което е абсолютно забранено.

Всички подробности по случая и ВИДЕО от руски дрон, показващо струпването на украинските военни: Русия удари с "Искандер" по украинска бригада, събрана за награждаване, има много загинали 

От Въоръжените сили на Украйна вече потвърдиха за случая на страницата си във Фейсбук, а министърът на отбраната Рустем Умеров разпореди разследване. В социалните мрежи украинците реагират с възмущение, наричайки случилото се "некомпетентност" и "безотговорност".

Обновено: На 6 ноември най-после се появи официално потвърждение и в телеграм канала на самата 128-ма бригада за понесените загуби. Според съобщението 19 военни от бригадата са загинали при удара.

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес