Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Върнаха в ефир руския пропагандист, призовал да се убиват украински деца

03 ноември 2022, 09:44 часа • 6407 прочитания

Контролираната от Кремъл държавна руска телевизия Russia Today (забранена в Европа) излъчи спортен документален филм, чийто автор е пропагандистът Антон Красовски, призовал преди дни да се давят и убиват украински деца. По-късно обаче RT изтри съдържанието на „Спорт. Русия: 21 век“ от канала си, предадоха Kyiv Independent и беларуската опозиционна телевизия NEXTA.

Припомняме, че на 20 октомври Красовски – водещ на предаването „Антоними“ по Russia Today, предизвика скандал, след като проведе разговор в ефир с писателя Сергей Лукяненко. Фантастът му разказа за случай, при който украински деца през 80-те години на миналия век му разказвали, че ако не били московитите, в Украйна са щели да живеят като във Франция. Тогава Красовски изрази мнение, че такива деца трябва да бъдат давени директно в реката. После дори добави, че трябвало да бъдат изгаряни.

Излъчването на документалния филм сега последва изявлението на главния редактор на RT Маргарита Симонян, че каналът е преустановил сътрудничеството си с Красовски заради последните му изявления. Водещият, който отговаряше за рускоезичното съдържание в Russia Today, заяви, че не е бил възстановен на работа въпреки публикуването на филма.

„Приятели, никой не е върнал никого никъде. Това беше програма, подготвена преди дълго време. Не се тревожете, за мен нещата са лоши, вие бъдете щастливи“, каза той.

ОЩЕ: Уволниха руския журналист, призовал украинските деца да бъдат избивани

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес