Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Владислав, какво правиш?": Собственичката на руския Amazon с емоционално ВИДЕО след стрелбата в Москва

18 септември 2024, 23:37 часа • 2052 прочитания

„Владислав, какво правиш?“ С тези думи основателката на една от най-богатите компании в Русия - Wildberries, Татяна Бакалчук публикува обращение към съпруга си, с когото са в развод.

„Въоръжени нахлуха в офиса ни, устроиха престрелка, погром, загинаха млади хора. Владислав, какви ги вършиш? Как ще погледнеш в очите своите родители и децата ни? Как можа, как можа да доведеш нещата до такъв абсурд“, пита Бакалчук доскорошния си съпруг.

Още: Престрелка в центъра на Москва, ранени полицаи и поне един убит (ВИДЕА)

Властите разследват случая, като към момента Бакалчук се разпитва. В резултат на нападението на офиса на Wildberries загинаха двама охранители. Татяна Бакалчук потвърждава, че това е било опит за насилствено превземане на компанията от нейния бивш съпруг. Владислав Бакалчук отговори, като окачестви думите й като „провокация“.

Припомняме, че още през юли стана ясно, че се води ожесточена война за собствеността на един от най-известните търговски брандове в Русия – Wildberries. Компанията е известна като руския еквивалент на Amazon.

Кой да поеме най-апетитния руски бизнес

Владислав Бакалчук, съпругът на основателката на Wildberries, се обърна към чеченския лидер Рамзан Кадиров за помощ да овладее бизнеса на жена си. Кадиров публикува специално видео по въпроса в личния си канал в Телеграм, в което обяснява как с Владислав се познават от 10 години и че "рейдъри" действат, за да разделят Владислав от жена му Татяна и от седемте им деца, за да завладеят Wildberries.

Отговорът на Татяна Бакалчук обаче бе съвсем различен от представената от Кадиров версия. "От самото начало всичко беше договорено с Владислав, той лично присъства на представянето пред висшето ръководство на новата структура на обединената компания. Владислав всъщност има 1% от акциите и не участва в управлението на компанията. Преди 20 години създадох Wildberries и наскоро моите партньори и аз решихме, че трябва да се трансформираме", уверява Бакалчук в специално видео.

Още: Война за най-апетитния търговски бранд в Русия: Кадиров точи зъби за руския Amazon

На този фон говорителят на Путин и Кремъл Дмитрий Песков коментира накратко, че в Кремъл не са видели видеото, публикувано от Кадиров. Wildberries вече е прехвърлила 26 свои юридически лица в съвместната компания RVB, която формира заедно с "Рус" (Russ), посочва руският опозиционен телеграм канал ASTRA, позовавайки се на данни от официални бизнес регистри в Русия. Пресслужбата на Wildberries заяви, че компанията продължава да работи стабилно заедно с "Рус".

Кратката история на Wildberries

Татяна Бакалчук е основател и собственик на Wildberries. От материали в различни медии е известно, че като учителка по английски език Бакалчук започва бизнес, докато е в първия си отпуск по майчинство. Продава дрехи от каталозите Otto и Quelle и през 2004 г. с помощта на съпруга си Владислав създава сайта Wildberries. Според руския Forbes състоянието ѝ през 2024 г. е достигнало 7,4 милиарда долара.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес