Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

В руско училище се появи първи “Z” клас (СНИМКИ)

02 септември 2024, 15:57 часа • 1580 прочитания

В училище № 45 в руския град Кемерово в Сибирския федерален окръг се появи 1 "Z" клас, в който днес бяха приветствани руски деца да пристъпят училищния праг за първи път в живота си. По този начин директорът заедно с администрацията на учебното заведение са решили да изразят подкрепата си за руската инвазия в Украйна и водената вече трета година там кръвопролитна война. За това пише порталът NGS42 в свой репортаж. 

На кадри от репортажа се вижда начална учителка, която държи в ръце табелка с надпис "1-ви "Z" клас". Според директора на училището Олга Антропова тази табелка се използва в училището вече трета година - за първи път е била направена през 2022 г., годината, в която Русия нахлу в Украйна. Но освен нея е имало и значки и други предмети с буквата "Z", превърнала се в символ на руския терор.

Още: Момичето-стрелец от Брянск - тиха отличника (СНИМКА)

В този район са особено активни по отношение на подкрепата си за т.нар. "специална военна операция", зад което име руското общество скрива масовите убийства, извършвани от руската армия в Украйна - така например, градските власти още преди време взеха решение в социалните мрежи името на областта да бъде официално изписвано вече "КуZбас".

За първия учебен ден в Русия Путин се отчете с открит урок пред ученици

От своя страна диктаторът Владимир Путин посети средно училище № 20 в Кизил по случай първия учебен ден, разгледа класните стаи и проведе открит урок пред учениците, наречен "Разговор за важното".

Още: Ад в руско училище: Момиче донесе пушка и уби съученици (ВИДЕО И СНИМКИ)

Снимки: kremlin.ru

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес