Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

В Русия весело гори база на ЧВК "Вагнер" с лични досиета и оборудване за милиони (ВИДЕА)

21 септември 2024, 15:25 часа • 1894 прочитания

В селището Молкино в Краснодарския край на Русия горят административни сгради - там, където близо десет години се помещаваше една от базите на ЧВК "Вагнер", предават телеграм канали, публикувайки видеа.

Лични досиета и скъпо оборудване

Известният руски военнослужещ Егор Гузенко с позивна "Тринадесети", който се радва на над 307 хиляди последователи в Телеграм, отбелязва повече подробности, на база "проверени" източници.

Според него причината за пожара на руска територия този път не са дронове или ракети, а "късо съединение". Но, добавя той веднага, "всъщност тук има диверсия". И уточнява, че са изгорели "документация, формуляри, лични досиета, комуникационно оборудване на стойност сто милиона".

Още: Край Москва изгоря един от най-големите складове в Русия (ВИДЕА)

"Командирът на бригадата на корпуса най-вероятно ще бъде отстранен", прогнозира Гузенко.

Гори свещено място, последният Колизеум, вият Z-каналите

"Оркестр Вагнера|Wagner", друг телеграм канал, свързан с "Вагнер", който има над 573 хиляди последователи, отбелязва, че базата е била напусната от частната военна компания още през юли 2023 г., но сега на това място се разполага "Африканският корпус", друго наемническо формирование.

Още един пропаганден руски военен канал, Astra Militarum [Z], се включва с резюме, че, разбира се, на това място вече ги няма "Вагнер", но "за всеки, който следи приключенията на руските доброволци, мястото е свято във всеки смисъл".

И добавя патетично: "От една страна, такова място не можеше да завърши историята си по различен начин.

От друга страна, позволете ми да цитирам мисълта на един от скъпите ми последователи: "Гори последният Колизеум, там, където пристигаха воини от цялата Руска федерация, за да мерят сили с враговете на страната. Но както обикновено, нашите врагове не могат да ни победят. Ние сами ще загубим всичко."

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес