Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

В Испания забраняват рекламите на сладкиши за деца

28 октомври 2021, 14:54 часа
Реклама

Правителството на Испания смята да забрани рекламата на вредните хранителни продукти, насочени към децата, съобщи днес Министерството на потреблението.

Правителството ще регулира рекламата на хранителни продукти, които са вредни за здравето на непълнолетните, за да защити техните интереси от тези на предприятията от хранителната промишленост, съобщи ведомството в Туитър. В Испания всяко трето дете страда от наднормено тегло или затлъстяване, а рекламата на вредни храни е една от причините за тези данни.

„Новото правило, което въвежда правителството, ще ограничи рекламата на сладкарски изделия, сладолед, сокове или енергийни напитки, насочени към деца под 16-годишна възраст”, уточняват от министерството. Освен това няма да се разрешава рекламата на напитки, храни и сосове с добавена захар или със съдържание над 225 ккал за 100 грама.

По информация на агенция EFE, властите ще забранят рекламата на подобна продукция по телевизията, средствата за масова информация и социалните мрежи. Очаква се решението да влезе в сила следващата година.

Евелина Гечева
Евелина Гечева Отговорен редактор
Новините днес