Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

В Челябинск: Инструкции към училищата как да превърнат украинчетата в русначета

02 октомври 2024, 11:19 часа • 885 прочитания

Руската официална политика за (насилствена) интеграция на украински деца "от новите региони" (визират се незаконно окупираните от руската армия части на украинските региони Донецка, Луганска, Запорожка и Херсонска област: Самите руснаци пуснаха кадри, показващи колко фалшиви са т.нар. референдуми (ВИДЕО) продължава.

Поредният пример е от Челябинск. Челябинският мониторингов център за превенция на деструктивните прояви в образованието издаде специални инструкции към учителите в Челябинска област как да се отнасят към украинските деца в училище. Някои примери:

  • специално внимание да се формира патриотизъм към Путинова Русия и "гражданска отговорност";
  • да се работи с украинските деца с голямо внимание, защото могат да попаднат "под влияние на екстремистка и терористична идеология";
  • внимателно да се преценява кое дете в кой клас да бъде;
  • да се решава също така внимателно кои учители кое украинско дете ще обучават;
  • да се поправят пропуските в използването на руския език – т.е. всеки да го знае добре.

Още: Сикорски към Русия: С украинските деца правите същото, което германските нацисти правеха с вашите (ВИДЕО)

Пълният списък с препоръките-инструкции в оригиналТУК!

"Тези препоръки-инструкции служат като допълнително потвърждение, че Русия отвлича украински деца на руска територия и подчертават усилията, които Руската федерация полага да русифицира отвлечените украински деца, като ги лиши от тяхната украинска идентичност и им наложи руски езикови и образователни стандарти. Препоръките сочат високи нива на психологически и емоционален стрес сред отвлечените украински деца и опровергават руската пропаганда, че Русия спасява украински деца", констатира ISW – американският мозъчен тръст Институт за изучаване на войната.

Именно заради такива практики руският диктатор Владимир Путин и руският "детски" омбудсман Мария Лвова-Белова са издирвани от Международния наказателен съд в Хага. А Службата за безопасност на Украйна (СБУ) обвини т.нар. премиер на т.нар. ДНР (Донецка народна република) Денис Пушилин, че е издал постановление 84, с което е депортирал 31 украински деца (16 момчета и 15 момичета) в детския лагер "Поляни" край Москва. Руските власти са отнели три деца от баща им в Мариупол, 19 деца са взети от сиропиталище в Мариупол и 9 други от сиропиталища и домове за деца в Шахтарск и Хартсизк. За взетите от баща им деца разказа в емоционален материал и "Радио Свобода" - децата са били дадени за осиновяване в руски семейства.

Още: С чук и нож: Руски ученик нападна деца и учители (ВИДЕО)

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес