Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Украинската армия ще освободи Беларус за 3 дни: Бивш руски вицепремиер (ВИДЕО)

02 юли 2024, 11:59 часа
Реклама

Украинската армия ще мине като на парад през Беларус и за 3 дни ще стигне руско-беларуската граница. Беларуската армия няма да окаже съпротива и това ще бъде краят на режима на Александър Лукашенко. Това каза бившият руски вицепремиер Алфред Кох в интервю за журналиста Евгений Кисельов в Youtube канала му (около 1:14:00 мин.).

С уговорката, че това може да е "най-безотговорната му фантазия" руският политик и общественик обясни как биха могли да се развият нещата:

"Ако приемем, че Украйна държи на границата си с Беларус 60 хиляди войници - да предположим, че Украйна нападне Беларус. Нека това е най-безотговорната фантазия в живота ми: Украйна напада Беларус.

Още: Зеленски: За един украинец умират 6-ма руснаци. Побеждава технологично по-напредналият (ВИДЕО)

Има повече от достатъчно причини за това. Защото, съгласно всички резолюции на ООН, използването на територията на една страна като плацдарм за нападение е агресия. Затова Лукашенко може да говори колкото си иска, че той няма нищо общо с тази война, но според международното право той също е агресор. Затова от юридическа гледна точка, според всички норми на международното право, Украйна спокойно може да атакува Беларус, тъй като е жертва на агресия от страна на режима на Лукашенко.

Беларуската армия едва ли ще окаже съпротива. В Беларус руска армия няма. Остатъците от "вагнеровците" не се броят. Освен това там просто няма с какво да се защитават - там няма боеприпаси, Путин е изпразнил всички складове. Затова 60-хилядната украинска военна част просто ще премине през Беларус като на парад и за три дни ще достигне руско-беларуската граница. И какво ще направи Путин, за да затвори тази граница? Той не е държал там никакви войски. Това ще бъде едно ново направление за него.

Още: "Лебедово езеро" по украински: ВСУ показа ефектно ВИДЕО как унищожава противника

При това Украйна няма да загуби нито един войник. Тези 60 хиляди, които преди това тя е държала на границата си с Беларус, сега ще стоят на границата с Русия. Ще трябва Путин да изпрати нова група войски там. Откъде ще ги вземе?", пита Алфред Кох, а водещият го допълва, че на Путин ще се наложи да прехвърли войски от друго направление. "Той обаче вече няма свободни войски и може да ги вземе само от фронта", заключава Кох. 

Още: Украйна се прощава с още един от "призраците на Киев": Загина пилотът с позивна Пчелар (СНИМКИ)

Още: 700 км отбранителна линия по границата на ЕС с Русия и Беларус: Призив от 4 държави

Украински боец плени четирима руснаци: Главнокомандващият Сирски (СНИМКИ)

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес