Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Украинците превземат села преоблечени като руски войници. А „Ахмат“ е просто чай (ВИДЕА)

16 август 2024, 08:33 часа • 3952 прочитания

За много любопитен случай как украински военни, преоблечени в руски униформи, са овладели село Олговка в Кореневски район на Курска област, съобщи близкият до ФСБ телеграм канал ВЧК-ОГПУ. За случая разказват самите жители на селото:

„Хитрата тактика на диверсионно-разузнавателната група била следната:

Влезли в селото облечени като руски военни, уж като подкрепление за защита. Изглежда са били с трофейна техника. След това сложили сините си ленти и поели контрола над всички.“

Още: Киев създаде първото си военно комендантство в Курска област начело с ген. Москалев (ВИДЕО)

В същото време от танково подразделение "Тур" на 225-а украинска отделна бригада, в което участват и беларуски доброволци, споделиха видео компилация, показваща пленени руски войници и свалянето на руското знаме от административна сграда в Курска област със следния текст:

„Докато руското ръководство не може да разбере какво се случва на „изконните руски земи“, ние уверено вървим напред - трикольорите падат на земята, руснаците се предават, а „Ахмат“ е просто чай."

Още: Британските танкове Challenger 2 са пресекли границата с Русия и атакуват в Курск: Sky News

А ето и още едно видео с пленяване на чеченци от „Ахмат“. Дори в z-каналите критикуват изхвърлянията на командира му Апти Алаудинов, който трудно признава неприятния факт как се представят бойците му, които иначе се водят „елитно“ подразделение. „Още едно видео със залавяне на бойци от „Ахмат“. Някъде около 10 човека. А съвсем не 4, както твърди Апти Алаудинов“, пише z-каналът „ВДВ за Честность и Справедливость“. 

Още: Над 100 руски военнопленници наведнъж: Най-масовият удар на украинската армия за ден (ВИДЕА и СНИМКИ)

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес