Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

„Убивали сме и ще продължим да убиваме“: Главният разузнавач на Украйна за атентатите срещу руски пропагандисти

07 май 2023, 20:45 часа • 25608 прочитания

Унищожаването на руските пропагандисти не е тероризъм, а част от операциите по освобождаването на Украйна. Това каза главният разузнавач на Украйна Кирило Буданов в интервю за Yahoo News.

На фона на вчерашния атентат срещу известния руския пропагандист Захар Прилепин, Буданов бе помолен от журналистите да коментира по-специално убийството през август 2022 г. на Даря Дугина, дъщерята на ултранационалиста и кремълски идеолог Александър Дугин, както и взрива на Кримския мост с камион бомба през октомври. ОЩЕ: Киев за Кримския мост: Бяхме длъжни да го направим, детайлите ще оповестим след войната

Пред изданието Буданов отговори следното: 

"Не продължавайте тази тема. Ще кажа само, че ние сме убивали и ще продължим да убиваме руснаци навсякъде по света до пълната победа на Украйна".

По думите му ликвидирането на пропагандистите не е тероризъм, тъй като Русия е тази, която нахлу на територията на Украйна. 

"Те се опитват да ме обвинят в тероризъм от 2016 г. насам. Но искам да започна с това, че това, което те наричат ​​"тероризъм", ние наричаме освобождение. И това не започна, защото аз съм полудял и съм започнал да убивам хора в Москва. Това се случи, защото те нахлуха в страната ни още през 2014 г.“, каза Буданов.

ОЩЕ: Ще горят в Ада: Киев потвърди за руски обстрел на Бахмут с фосфорни бомби (ВИДЕО) 

Напомняме, че на 6 май бе взривена колата, в която пътува руският писател националист Захар Прилепин. Той е настанен в болница, а шофьорът му бе убит при експлозията.

 

 

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес