Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Убийството на украинско дете в Германия: Кои са заподозрените? (СНИМКИ)

13 юни 2024, 16:35 часа • 1945 прочитания

Двама мъже, родом от Украйна и Молдова, са заподозрени в убийството на 9-годишното украинско момиче Валерия, чието тяло беше намерено на 12 юни в гора в Германия, близо до град Дьобелн (Саксония).

Още: Откриха мъртво 9-годишно украинско момиче, изчезнало в Германия

Двамата заподозрени

Германският таблоид Bild, позовавайки се на информация от правоохранителните органи, съобщи, че първият заподозрян е роденият в Молдова Андрей, бивше гадже на 33-годишната майка на Валерия. Той живее в Прага, но чешките следователи не могат да го открият.

Известно е, че сутринта в деня на убийството той е писал на майката на момичето и е поискал да ѝ се обади. Според Bild в този ден той е бил в град Дьобелн.

Вторият от заподозрените е 50-годишен бежанец от Украйна - бившият моряк Генадий Л., който е бил съсед на семейството на момичето. Според изданието Генадий е искал да има връзка с майката на Валерия, но тя не е проявявала интерес. След това, в знак на отмъщение, той обещал да "унищожи живота ѝ". Германската полиция все още не е успяла да го открие.

Момичето казало, че е преследвано от възрастен мъж

Според Bild малко преди смъртта си Валерия е съобщила, че е преследвана от възрастен мъж.

Валерия е живяла в Украйна до 2022 г. След това се премества в Германия заедно с майка си, сестра си и баба си. Баща ѝ остава да служи във въоръжените сили на страната. Раздялата води до развода на родителите.

Момичето е изчезнало на 3 юни на път за училище. В продължение на девет дни стотици полицаи и десетки доброволци го издирват. На 12 юни тялото на момичето е намерено в гора близо до град Дьобелн в Саксония. Полицията отбелязва, че след проведеното разследване и аутопсия няма данни Валерия да е станала жертва на сексуално престъпление, пише УНИАН.

Още: Зверското убийство на украинка в Германия, за да отнемат бебето й: Намесена е рускиня (СНИМКИ)

*Заглавната снимка е илюстративна.

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес