Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Три пъти дотук за деня: Движението на Кримския мост е спряно, има димна завеса (ВИДЕО)

17 октомври 2024, 18:59 часа • 1757 прочитания

Цели три пъти днес, 17 октомври, движението по Кримския мост беше спирано. Това съобщават украинският телеграм канал "Кримски вятър".

Първият път беше в ранния следобед, около 15:00 часа българско време, като назначеният от руснаците губернатор на Севастопол Михаил Развожаев обяви опасност от обстрел с ракети в личния си канал в Телеграм и след известно време съобщи, че опасността отминала. Вторият път вече беше около 17:00 часа, като в социалните мрежи се появиха и снимки на димна завеса на Кримския мост - а в руски телеграм канали се разтревожиха, че почва украински обстрел с ракети Storm Shadow.

Още: Проблемите с Кримския мост пред Русия растат: Оценки

Третият път, в който движението по моста беше спряно, е преди минути - съобщения има в официалния телеграм канал за управлението на моста (КРЫМСКИЙ МОСТ: оперативная информация).

В Телеграм се появиха съобщения за взривове в Джанкой, включително в района на руско военно летище, за експлозии в Керч и Севастопол. Няма обаче никакви потвърждения до този момент какво е станало - работа на ПВО системи или поражения от ракети/дронове. За сметка на това има шегаджийско видео с птици, което е представяно като атака с дронове:

Още: Русия пази Кримския мост по нов начин: Украинска оценка

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес