Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Телефонни измамници окрали дъщерята на Песков, тя смята, че е била хипнотизирана

31 август 2022, 17:24 часа
Реклама

Прессекретарят на руския президент Путин Дмитрий Песков разказа, че дъщеря му е попаднала на телефонни измамници, които изтеглили пари от банковите й карти. Той разказа това на форума "Знание. Сила", който се провежда от 31 август до 2 септември в Русия. 

Песков говори на тема "Изкуството да се убеждава: Силата на думите в агресивна среда" и отбеляза колко добри са телефонните измамници именно в тази област. "Тези хора знаят как да убеждават, това също е талант. И този талант се използва не за добра, а за престъпна цел. Дъщеря ми беше излъгана миналата година. Тя каза, че е била като хипнотизирана и дори не е разбрала как е започнала да диктува ПИН кодовете си и т. н. Те взеха пари и от двете ѝ карти", разказа говорителят на Путин, добавяйки, че в този случай службите за сигурност са реагирали бързо и парите на Елизавета Пескова са били върнати.

Припомняме, че най-голямата в света борса за криптовалута Binance блокира акаунта на дъщерята на Песков през март тази година. А Министерството на финансите на САЩ я добави в списъка на санкционираните лица.

ОЩЕ: Нидерландия подкрепи забраната за издаване на туристически визи за руснаците

 

 

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес