Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Тежка влакова катастрофа до Солсбъри (СНИМКИ)

01 ноември 2021, 06:27 часа • 2285 прочитания

Два влака са се сблъскали тази вечер между Солсбъри и Андовър, се казва в съобщение, разпространено от полицията на окръг Уилшир, Великобритания. На мястото на инцидента бяха изпратени екипи на пожарната, полицията, хеликоптери и линейки.

BBC съобщава за 12 ранени, няма информация за загинали. Един от машинистите е бил притиснат в кабината, но е освободен от екипите и е откаран в болница без сериозни наранявания, съобщават агенциите. Всички пътници вече са евакуирани. 

По първоначална информация, влак, навлизащ в Солсбъри е дерайлирал след контакт с неизвестен обект в тунел. Вследствие на това, е блокирана релсовата система и след това друг влак се е ударил в първия. Движението по линията е спряно.

Властите публикуваха съобщението си в Туитър, като заявиха, че на място са изпратени екипи на полицията и пожарната, а повече информация се очаква на по-късен етап. По-късно от британската транспортна полиция потвърдиха за инцидент в тунела Фишъртън, Солсбъри. Сигналът за дерайлирал влак е получен в 18.46 ч. съобщи БНТ.

Мартин Стоянов
Мартин Стоянов Отговорен редактор
Новините днес