Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Справедливостта ще застигне всеки военнопрестъпник!": В Украйна са доволни от новите заповеди за арест

25 юни 2024, 15:01 часа
Реклама

В Украйна посрещнаха с чувство на справедливост новината, че Международният наказателен съд (МНС) в Хага е издал заповеди за арест на бившия руски министър на отбраната Сергей Шойгу и началника на руския Генерален щаб Валерий Герасимов.

Още: Международният наказателен съд издаде заповед за арест на Сергей Шойгу и Валерий Герасимов

"Всеки ще носи отговорност за злото"

"Заповедите се отнасят за международни престъпления, извършени между 10 октомври 2022 г. и 9 март 2023 г. Това са нападения срещу граждански обекти, енергийна инфраструктура, нанасяне на вреди на цивилни лица и обекти, както и престъпления срещу човечеството. Шойгу и Герасимов носят индивидуална отговорност. Това е важно решение. Всеки ще носи отговорност за злото", написа в Телеграм началникът на кабинета на украинския президент Володимир Зеленски - Андрий Ермак.

Снимка: Валерий Герасимов

"Справедливостта за Украйна става все по-реална!", реагира комисарят на Върховната рада (парламента) по правата на човека Дмитро Любинец.

"Това е много важно решение за нас! Рано или късно, справедливото наказание ще застигне всеки военнопрестъпник! Само с общи усилия можем да го ускорим", написа той в канала си в Телеграм.

Още: Уволнен ли е Герасимов от поста началник на генералния щаб на руската армия? (СНИМКИ)

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес